BIC Raiffeisenbank Söll - Scheffau registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Scheffau am Wilden Kaiser


Neve:
Ország:
IBAN:
BIC:
Város:
Irányítószám:
Keresés bankfiókokra is


BIC / SWIFT:RZTIAT22318   Ausztria
Bank neve:Raiffeisenbank Söll - Scheffau registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Scheffau am Wilden Kaiser

Ország:Ausztria

Utca:Dorf 26
Irányítószám:6351
Város:Scheffau
Állam:Tirol

Telefon:+43 (0)5333 5212
Fax:+43 (0)5333 521219

Bankfiók:Igen

BIC Raiffeisenbank Söll - Scheffau registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Scheffau am Wilden Kaiser (Ausztria) (SWIFT kód)

A(z) Scheffau városában megtalálható Raiffeisenbank Söll - Scheffau registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Scheffau am Wilden Kaiser BIC-kódja RZTIAT22318. A BIC rövidítés a Business Identifier Code (korábban Bank Identifier Code) szavakból ered, amely magyarul azt jelenti, hogy üzleti azonosító kód. Ez egy olyan nemzetközileg harmonizált kód, amely a bankfiókok azonosítására szolgál a fizetési tranzakciók során. Ezt a kódot hitelintézetek, tőzsdeügynökök és hasonló vállalatok használják világszerte. A kód egyénileg azonosít minden olyan partnert, aki közvetlenül vagy közvetetten részt vesz a fizetési tranzakcióban. A fizetési tranzakciók során a BIC-/SWIFT-kódot az IBAN-kóddal (= International Bank Account Number, vagyis nemzetközi bankszámlaszám) együtt használják, amely során a BIC-kód a bankot, az IBAN pedig az ott nyitott vonatkozó számlát azonosítja.

Ebből kifolyólag az IBAN a következő elemekből áll:

  1. Az országkódot jelölő két karakterből.
  2. Az ellenőrző számot jelölő két számjegyből. Ez 02 és 98 közötti szám. Az ellenőrző kód használatával mindig ki lehet szűrni, ha egy karakter helytelen. Ha az egyénileg átültetett számjegyek helytelenek, az is szinte mindig kiszűrhető. Annak ellenére, hogy olykor vannak hibák a rendszerben, a hibaszűrési arány magas.
  3. Egy karaktersorból, amely azonosítja a tényleges számlát. A legtöbb országban ez a karaktersor kizárólag számokból áll. Ezt BBAN-kódként (= Basic Bank Account Number, vagyis bankszámlaszám) is ismerik. A legtöbb országban ez a bankkódból és a számlaszámból áll.

Vegyük például a(z) 444443221 fiktív bankszámlaszámot és a(z) 36318 fiktív bankkódot, amelyből az IBAN a következő lenne: AT99 3631 8444 4432 21. Az IBAN kényelmesebb olvasása érdekében négy karakterből álló tömbökre van felosztva. Az IBAN maximálisan 34 karakter lehet, a legtöbb országban azonban rövidebb.

Ahogyan Ön is látja, az IBAN már tartalmaz egy kódot, amely azonosítja a szóban forgó bankot. Például a(z) Raiffeisenbank Söll - Scheffau registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Scheffau am Wilden Kaiser esetén ez a következő: 36318. Emiatt a BIC a példánkban (RZTIAT22318) nem szükséges az európai utalásokhoz. Ilyen esetben elég csak az IBAN. A BIC-, illetve SWIFT-kódra csak akkor van szükség, ha az utalásban résztvevő valamely bank központja Európán kívül van és a SWIFT-rendszerén keresztül működik.

A BIC-kód is tartalmaz egy országkódot. Az IBAN-nal ellentétben azonban ez a kód nem a BIC elején található meg, hanem az 5. és a 6. karakter helyén. Például a(z) RZTIAT22318 kód esetén ez a(z) AT. Eltérő szabványok használata miatt néhány esetben az IBAN-ban szereplő országkód eltér a BIC-hez társított országkódtól.

A BIC-kód vagy 8 vagy pedig 11 karakter hosszúságú és nem tartalmaz saját ellenőrző számot. Az IBAN-nal ellentétben a BIC-kódot a hosszúságától eltekintve kizárólag a SWIFT által rendszeresen frissített BIC-nyilvántartásban lehet leellenőrizni. Az IBAN esetén azonban matematikai művelettel is leellenőrizheti, hogy a kód hivatalosan helyes-e, méghozzá az ellenőrző kód használatával. Kizárólag formailag helyes IBAN-kódok léteznek. Azt azonban, hogy egy konkrét IBAN tényleg létezik-e, csak a vonatkozó bank tudja megválaszolni. Az ellenőrző kód nem ismeri fel az összeállított vagy már nem létező IBAN-kódokat.

A központ a(z) Raiffeisenbank Söll - Scheffau registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Scheffau am Wilden Kaiser Scheffau városában. Ebből kifolyólag Scheffau a következő országban van: Ausztria. A(z) Raiffeisenbank Söll - Scheffau registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Scheffau am Wilden Kaiser képviseletével felveheti a kapcsolatot a(z) 05333/5212 telefonszámon keresztül.


Az adatok pontosságát nem garantálhatjuk.

Az adatok dátuma: 10/2021